Açık Erişim

Veritabanları

Açık Erişim

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Akademik ve Açık Erişim Bilgi Sistemi'ne erişmek için tıklayınız.

AÇIK ERİŞİM DERGİ (MAKALE) SİTELERİ

DergiPark-Akademik

TÜBİTAK ULAKBİM çatısı altında, Türkiye'de yayınlanan akademik hakemli dergiler için elektronik ortamda barındırma ve editoryal süreç yönetimi hizmeti sunar. DergiPark, ulusal akademik dergilerin standartlara uygun olarak varlık kazanmasına ve uluslararası görünürlüğünün artırılmasına destek olur.

TRDizin
TR Dizin, ULAKBİM tarafından oluşturulan, fen bilimleri ve sosyal bilimler, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik, sağlık bilimleri yanında sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki ulusal dergilere ev sahipliği yapan ve indeksleyen bir platformdur.

BELLETEN
TC Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu – Türk Tarih Kurumu Dergisi dört ayda bir yayınlanır. Birinci sayıdan itibaren online olarak erişime açılmıştır.

CiteSeerX
CiteSeerX, öncelikle bilgisayar ve bilgi bilimindeki literatüre odaklanan, 5 milyondan fazla bilimsel belgeye ücretsiz erişim sağlayan bir dijital kütüphane arama motorudur.

CORE
CORE (COnnecting REpositories) dünya çapında arşivlerden ve dergilerden tüm açık erişimli araştırma çıktılarını toplar ve bunları kamuya sunar.

EconPapers
İktisat alanında çalışma çıktıları, dergi makaleleri ve yazılımlar için bir çevrimiçi koleksiyon olan RePEc’e (İktisat Araştırma Belgeleri) erişim sağlar.

Kezana Türkiye
Türkiye'deki prestijli üniversitelerin en kapsamlı açık erişim koleksiyonlarını içeren güçlü ve kullanıcı dostu araştırma platformu; tüm kullanıcılarınız için ücretsiz ve sınırsız, tam metin arama imkanı sunar.

Scilit
Açık erişim yayıncısı MDPI tarafından geliştirilen ve sürdürülen Scilit, günlük olarak CrossRef ve PubMed’den en son verileri çekerek bilimsel materyalleri indeksleyen çok disiplinli, ücretsiz bir bilimsel veritabanıdır.

TBMM Kütüphanesi Açık Erişim Koleksiyonu
Açık Erişim Sistemi ile TBMM Kütüphanesi dijital kaynaklarının ve TBMM’de üretilen yasama/denetim faaliyetleri ile ilgili entelektüel bilginin bulunduğu bir açık erişim sitesidir.

AÇIK ERİŞİM KİTAP SİTELERİ

Internet Archive
1996 yılında kurulan İnternet Arşivi (archive.org) dijitalleştirilmiş kitaplara ve diğer dijital eserlere erişim sağlar. Bazı kitaplar pdf olarak indirilmez, ancak bir kullanıcı tarafından 14 günlüğüne ödünç alınabilir. Ödünç alma, ücretsiz açılabilecek bir hesap ve Adobe Digital Editions aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

OAPEN
OAPEN, temel olarak beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında, ücretsiz erişilebilen akademik kitaplar içeren bir çevrimiçi kütüphane ve yayın platformudur.

Open Library
Open Library, Internet Archive tarafından oluşturulan, kar amacı gütmeyen dijital bir kütüphane ve arşiv projesidir.

Open Culture
Ücretsiz sesli kitap, film ve e-kitap bulabilir, ücretsiz eğitimlere katılabilir, İspanyolca, Rusça, Latin, Korece gibi birçok dili öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda blog yazılarıyla bambaşka dünyaları keşfedebilirsiniz.

Open Book Publishers
Bağımsız bir açık erişim yayıncısı olan Open Book Publishers, beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında basılı kitaplar yanı sıra her bir kitabın PDF, HTML ve XML formatlarında çevrim içi okunabilen, indirilebilen, tekrar kullanılabilen veya her yere iliştirilebilen ücretsiz çevrim içi sürümlerini de yayınlar.

Springer Open
SpringerOpen; bilim, teknoloji, tıp, beşeri bilimler ve sosyal bilimlerin her alanından açık erişimli dergiler ve kitaplar sunar.

JSTOR Açık Erişimli Kitaplar
Brill, Cornell Üniversitesi Yayınları, De Gruyter ve Kaliforniya Üniversitesi Yayınları dahil olmak üzere 75’in üzerinde yayıncının 6.000’den fazla e-kitap herkesin erişimine sunulmaktadır.

Gutenberg Projesi
Gutenberg Projesi, ABD telif haklarının zaman aşımına uğradığı eski eserler başta olmak üzere, dünyanın önemli eserlerinden 60.000’den fazla e-kitaba ücretsiz erişim sağlayan bir kütüphanedir. E-kitapları indirmek için HTML, epub, kindle, düz metin gibi formatlar arasından seçim yapabilir veya kitapları çevrimiçi okuyabilirsiniz.

KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİTELERİ

APERTA-Türkiye Açık Arşivi
Aperta, TÜBİTAK’ın açık erişim arşividir.

arXiv
ArXiv fizik, matematik, bilgisayar bilimi, kantitatif biyoloji, kantitatif finans, istatistik, elektrik mühendisliği ve sistem bilimi ile iktisat alanlarındaki bilimsel ön baskılar için bir arşivdir.

Harman-Türkiye Akademik Arşivi
Harman, Türkiye’deki üniversitelerin, kamu ve araştırma kurumlarının açık arşivlerinin ulusal arşividir.

SSOAR-Social Science Open Access Repository
Sosyal Bilimler Açık Erişim Arşivi (Social Science Open Access Repository-SSOR) Leibniz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen 55.000’den fazla yayına ücretsiz erişim sağlayan bir sosyal bilim literatürü veritabanıdır.

OpenAIRE
OpenAIRE, AE politikalarını destekleyen Açık Erişim bilgi havuzları, arşivler ve dergiler ağı sağlayan bir Avrupa açık bilim oluşumudur / altyapısıdır.

ZENODO
Zenodo, bir OpenAIRE ortağı ve açık kaynak, açık erişim ve açık veri öncüsü olan CERN tarafından kurulan toplayıcı bir arşivdir.