ANKOS 2020 Yılı Genel Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Kütüphane / Bilgi Merkezi Yöneticileri ile 23 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 14:00 ‘ te ANKOS 2020 Yılı Genel Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Bilgi Merkezi yöneticilerinin ortak görüşleri ve fikirlerinin alındığı toplantıya Daire Başkanımız Sayın Osman DEMİR online olarak katıldı.

Toplantının açılışında ANKOS’un kısa tarihçesi, ulusal ve uluslararası işbirlikleri, konsorsiyumun gelecek dönemde üstlenmesi gereken yeni görevler ve bilimsel iletişimde yaşanan olaylar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra daire başkanları arasında iş dünyasında ve kütüphanecilikte konsorsiyum, konsorsiyumla birlikte öne çıkan kavramlar, ANKOS kapsamında başarılanlar, birliktelik ve senkronize hareket edebilme becerisinin önemi/gerekliliği, dünyadaki farklı konsorsiyum yapıları, konsorsiyum kapsamında üyeler, firmalar ve ANKOS’un yapması gerekenler hakkında konular tartışılarak bir takım kararlar alındı.

Daha sonra söz alan Güssün GÜNEŞ (ANKOS Başkanı) 2021 yılı faaliyetleri, devam eden projeler, ANKOS tarafından verilen destekler ve 2021 hedefleri hakkında bilgiler vererek, değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının son bölümünde; katılımcıların soruları doğrultusunda ANKOS YK üyeleri tarafından projeler, süreçler ve hedefler anlatıldı ve karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. ANKOS tarafından kamu kurumlarında ödeme süreçleri ve KDV uygulamaları konusunda detaylı bilgiler verildi.

Bizlerde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi Daire Başkanlığı olarak başta ANKOS Başkanı Sayın Güssün GÜNEŞ olmak üzere tüm ANKOS Yönetim Kuruluna bu verimli toplantıyı düzenledikleri için teşekkür ederiz.