Teknofest Karaelmas Takım Kaptanı Berat Cansız Kütüphanemizde Yapılan “5 Soru 1 Takım” Programında Takımını Anlattı.

Üniversitemiz takımlarını sizlerle buluşturmaya devam ediyor.

Teknofest Karaelmas Takım kaptanı Berat Cansız kütüphanemizde yapılan “5 Soru 1 Takım” programında takımını anlattı.

Karaelmas Teknoloji Takımı, 6 aylık bir zaman içerisinde hazırladıkları otonom araçla yer aldıkları "Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması"nda parkuru başarıyla tamamlayabilen ilk üç takımdan biri olmanın mutluluğunu yaşıyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen çalışmalarına imkanlar ölçüsünde devam eden takım, hareket eden elektrikli otonom bir araç yapmaya karar verdi. Zonguldak Teknopark'ta yer alan Emta Grup Laboratuvarlarında çalışmalarını sürdüren takım, 6 aylık zaman içerisinde elektrikli otonom araç yaptı ve BAKKA sayesinde Bilişim Vadisi'ne götürdü. TEKNOFEST kapsamında Gebze Bilişim Vadisi'nde düzenlenen yarışlara 25 öğrenci 5 danışman öğretmenle katılan takım, tüm teknik testlerden geçti. Mekaniği, elektroniği ve yazılımı öğrencilere ait olan ve 132 takım arasından başarıyla çıkarak 17 takım ile finalist olan araç, final yarışlarında parkuru başarıyla tamamlayabilen ilk üç takımdan biri olmanın gururunu yaşıyor.

Takım kaptanı Berat Cansız aracı yaklaşık 6 aylık bir zamanda 3 farklı ekiple çalışarak yaptıklarını belirterek, "Bu zaman dilimi zorlu geçti. Pandemi süreci nedeniyle buluşamadığımız anlar oldu ama biz yine de yılmadık, hep birlikte çalıştık. Burada yağmura maruz kaldık, üstüne branda gerdik, bir şekilde çalışmalarımızı devam ettirdik." dedi. Aracın her aksamanı el emeğiyle bugünlere getirdiklerini ifade eden Cansız, şöyle konuştu: "Aracımız şu anda otonom olarak hareket edebilmektedir. Yani üzerinde bir sürücü olmadan, aracı istenilen noktaya, tabela ve şerit takibi yaparak gidebildiği anlamına geliyor bu. Biz bunu başardık. Aracımızı yarışmaya hazırladık ve gittik. Orada çok güzel hazırlanmış projeler vardı. Dış görünüş bakımından aracımız onlardan biraz zayıf kaldı çünkü dış görünüşüne fazla önem gösteremedik aracımızın ama burada asıl önemli olan aracın yazılımı ve algoritmasıydı. Araçlar piste girdi ve başarıyla sonuçlanan sadece 3 araç oldu. O üç araçtan bir tanesi de Zonguldak takımına aitti." Dedi.