YORDAM Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı firması yeni yılda yapılacak çalışmalar hakkında kütüphanemizi ziyaret etti.

Yordam firması yeni yılda yapılacak çalışmalar hakkında kütüphanemizi ziyaret etti.

Yordam firmasından Sayın Haydar Selvi kütüphanemizi ziyaret ederek, Yordam otomasyon proğramı ve  yapılan yenilikler hakkında bilgi vererek, kütüphanemizin kullanım istatistiklerini Daire Başkanımız Osman DEMİR’e iletti.

Toplantı sonunda konuşan Daire Başkanı Osman DEMİR;  “Kullanıcı odaklı bir kütüphane için paydaşlarımızla düzenli toplantılar yaparak Kütüphanemizi ve çalışanlarımızı yeniliklerle buluşturuyoruz. Kullanıcılarımızı önemsiyor, her isteklerini dikkate alıyoruz. Bu istekleri yerine getirmek adına planlarımızı ve bütçemizi doğru orantıda kullanmaya dikkat ediyoruz. “Doğru Bilgi Güçtür” ilkesi doğrultusunda da her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kütüphane hedefiyle ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

Osman Demir ; Ziyaretten oldukça memnun olduğunu dile getirerek, yeni binamızın tamamlanma aşamasındayız ve her türlü çalışmayı yapıyoruz, binanın tamamlanmasında sonra ‘keşke’ dememek adına tüm kütüphane binalarını ve yeni teknolojileri tek tek inceliyoruz, Bunlardan bir tanesi de Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı firması, bizlerde Yordam ve yeniliklerini takip ediyoruz dedi.

Demir son olarak Ülkemizde veri tabanı olarak yerli firmaların önemine vurgu yaparak, Yordam gibi yerli firmaların sayısal olarak çok az olduğunu ve bu firmaların yabancı firmalarla yarışabilmesi için desteklenmesi gerektiğini, bu firmaların da kendilerini her geçengün yeni teknolojilerle   geliştirmesi, gelişen teknolojilerle akademik camiada özellikle yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da ülkemizin ismini duyurup teknoloji transferi alanında  ses getirecek faaliyetlere imza atması gerektiğini ifade etti.