Yeni Kütüphane Binamızın İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Kütüphane Yönetimi kısa süre içinde faaliyete geçecek olan yeni kütüphane binasını gezerek, yapılacak işlerle ilgili görüş alışverişinde bulundular. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir kısa süre içinde açılacak olan kütüphane binası hakkında yetkililerden bilgi aldı.

5000  m2 alana sahip ve 3 kattan oluşacak kitap ve teknolojiyi aynı çatı altında buluşturacak olan yeni kütüphanemiz hakkında konuşan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir,170 bin kitap koleksiyonuna ev sahipliği yapacak ve 638 kişilik oturma kapasiteli olacak kütüphane binasının kullanıcılar için her türlü ergonomik yapısı düşünülerek hareket edildiğini ifade etti. Demir, “Bunun için bizler de kütüphane yönetimi olarak sürekli olarak incelemelerde bulunuyoruz. Yeni binamızda 7 gün 24 saat açık olup, çorba, bookeye, kitap yıkama makinesi, shelfCheck gibi birçok hizmetimiz aynı şekilde devam edecek. Kütüphane binamız sinema odası, konferans ve fuaye alanı, güçlü teknolojik altyapısı ile farklı hizmetlerle daha da öne çıkacak” diyerek sözlerini tamamladı.