Üniversiteli gençlere yönelik başlatılan "İŞKUR sosyal çalışma programı" kütüphanemizde sona erdi.

Üniversiteli gençlere yönelik başlatılan İŞKUR sosyal çalışma programı kütüphanemizde sona erdi.

Sosyal Çalışma Programları, üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri programlardır. Program doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla bu yıl başlatıldı.

Bu amaçla İŞKUR Sosyal Çalışma Programı kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde yaz dönemi boyunca çalışmaya başlayan öğrenciler bugün itibariyle kurumumuzla vedalaştı.

Öğrenciler yaz dönemi boyunca; raf düzeltme/düzenleme, ciltleme, süreli yayınların tasnifi ve teknik işlemlerde çalışarak deneyim kazandı.

Kütüphane olarak öğrencilerin göstermiş oldukları performanslardan son derece memnun olduklarını belirten Daire Başkanı Osman Demir; ‘Öncelikle hükümetimize yarının gençleri, geleceğimizin teminatı öğrencilere böyle bir uygulama ile hem iş imkânı hem de deneyim kazanmalarını sağladıkları için çok teşekkür ederiz’ dedi.

Demir; Öğrencilere de titiz çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ederken, yeni eğitim ve öğretim dönemlerinde de başarılar dilediğini söyledi.