ProQuest firması kütüphanemizi ziyaret etti.

ProQuest firmasından Esen Dağdelen kütüphanemizi ziyaret ederek DDA(Demand Driven Acquisition) modeli hakkında bilgi verdi.

DDA Profili, Ebook Central Academic Complete abonelerine ücretsiz sağlanan bir paket türüdür. DDA profili ile Ebook Central Academic Complete abonesi kurumlar yaklaşık 850.000 kitaba ücretsiz olarak, hiç bir sayfa sınırı olmadan 5 dk erişebilmektedirler. Bu 5 dk limiti her 24 saatte bir kendisini yenilemektedir.

Kullanıcılar bu kitapları okuduktan sonra arzu ederlerse yine kitap üzerinde yer alan “İstek” butonuna tıklayıp bilgilerini doldurduktan sonra kütüphaneye taleplerini iletebilmektedirler. Kütüphane eğer uygun görürse bu kitabı hemen satin alabilir ve anında erişime açabilir.

Tüm bu talepler sistemde tanımlı olan kütüphane mail adreslerine iletilirken, kütüphane istediği zaman LibCentral Yönetici hesabından da bu talepleri görüntüleyebilir, talep edilen kitaplar ile ilgili ayrı bir istatistik alabilir.

ProQest’in yeni koleksiyonları hakkında da bilgi veren Dağdelen; kütüphanemizin sürekli geliştiğini ve istatistiklerinde de oldukça iyi olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda konuşan Daire Başkanı Osman DEMİR;  “Kullanıcı odaklı bir kütüphane için paydaşlarımızla düzenli toplantılar yaparak Kütüphanemizi ve çalışanlarımızı yeniliklerle buluşturuyoruz. Kullanıcılarımızı önemsiyor, her isteklerini dikkate alıyoruz. Bu istekleri yerine getirmek adına planlarımızı ve bütçemizi doğru orantıda kullanmaya dikkat ediyoruz. “Doğru Bilgi Güçtür” ilkesi doğrultusunda da her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kütüphane hedefiyle ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.