Mango Dil Veri Tabanı ve Vidobu Video Veri tabanı kullanıcı eğitimi düzenlendi.

Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim Hiperkitap firmasından Mahmut Fatih Paça tarafından verildi.

Eğitimde 72 farklı dilin konuşma, okuma, yazma ve anlama becerilerini insanların doğal öğrenme yollarını kullanarak geliştirmeye yardımcı olan "Mango Languages" veri tabanı ve Dünyada Türkçe bilen tüm coğrafyanın ihtiyacı olan eğitimleri, alanında uzman eğitmenler ile sağlayan en iyi online video eğitim platformu olan ‘Vidobu’ veri tabanları anlatıldı.

Açılış konuşmasında konuşan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir; insanlara ve özellikle öğrencilere kütüphaneciler aracılığıyla ulaşacakları bilginin doğru ve güvenilir bilgi olduğunun çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Demir; "Özellikle üniversite kütüphanelerinde büyük önem taşıyan elektronik kaynaklar, yaşanılan  teknoloji çağına ayak uydurmakta ve çağın getirdiği bilgi patlamasını kullanıcılara taşımaktadır. Artan önemle birlikte kullanışlılığı ve verimliliğin sağlanmasıyla e-kaynaklara olan talep artmakta, talebin artmasıyla da kütüphanelerde e-kaynak alımına ayrılan bütçe artmaktadır. Bilgiye olan erişimin kolaylığı, bilginin her an elimizin altında olması, kullanışlı olması, her geçen gün bilginin artması ve bilimin gelişmesiyle birlikte gelişen teknolojiye ayak uydurmamız açısından bizlere katkısı inkar edilemeyecek kadar gerçektir' dedi.

Demir son olarak; ‘Kullanıcı eğitimi başlığıyla bu eğitimlerin sürekli hale getireceklerini ve öğrencilere yaptıkları hizmetleri daha iyi anlatarak, kullanım sıklığını artırmayı hedefledikleri ifade etti.

Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katılımıyla düzenlenen eğitim programına Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak’ da katıldı.