Karaelmas TÖMER öğrencileri kütüphanemizi ziyaret ederek oryantasyon eğitimi aldılar.

TÖMER öğrencileri kütüphane kullanım kuralları ve hizmetlerinin anlatıldığı oryantasyon eğitimine katılarak kütüphaneyi gezdiler.

Kütüphaneci Hasan Üstünkol tarafından verilen oryantasyon eğitiminde katalog tarama, kütüphane hizmetlerinin tanıtımı, çorba hizmeti, 7/24 açık kütüphane, mobil kütüphane uygulaması, elektronik ve basılı kaynakların kullanımı, kaynağa erişim yolları, KTS (Kaynak Talep Sistemi) gibi birçok konuya değinildi.

Öğrenciler daha sonra kendileri için özel oluşturulan kitaplığa giderek burada Daire Başkanı Osman Demir ile tanışarak sohbet ettiler. Demir; insanlara ve özellikle öğrencilere kütüphaneciler aracılığıyla ulaşacakları bilginin doğru ve güvenilir bilgi olduğunun çok iyi anlatılması gerektiğini, öğrencilere daha çocukluktan başlayarak bu eğitimin verilmesi ve bu sayede doğru ve güvenilir bilgiye nasıl ulaşacaklarının öğretilmesinin önemli olduğunu söyledi.

TÖMER Öğrencilerinin de tüm kütüphane hizmetlerinden yararlanabileceğini söyleyen Demir, kütüphanenin sürekli geliştiğini ve gelişmeye de devam edeceğinin vurgusunu yaptı.

Öğrenciler ise Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, özellikle 7/24 hizmetten ve kendilerinin de bu tüm imkânlardan faydalanabilecek olmalarından son derece mutlu olduklarını belirttiler.