Beü'de 55. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Sona Erdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde, 55. Kütüphane Haftası Prof. Dr. Fuat Sezgin Konu Kitaplığı ve Fotoğraf Sergisi açılışı ile başladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi 55. Kütüphane Haftası Programı kapsamında gerçekleşen konu kitaplığı ve sergi açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Kemal Büyükgüzel, Prof. Dr. Seyfullah Kara, Genel Sekreter Hayri Bulazar, Kütüphane Daire Başkanı Osman Demir, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Sergi açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Seyfullah Kara, Prof. Dr. Fuat Sezgin ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Aynı gün Kütüphaneci Ayşegül Tok, TRT Radyo 1’de  ‘Gün Ötesi Programı’ na konuk olarak katılarak hafta ve kütüphanemiz hakkında bilgi verdi.

Haftanın 2. Gününde Neşe Erberk Anaokulu öğrencileri kütüphaneyi ziyaret etti. Öğrenciler, bir yandan kütüphane ortamını ve kurallarını tanırken, bir yandan da raflar arasında gezinti yaparak kitapları incelediler.  Gezinin sonunda öğrencilere  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir tarafından kütüphane gezisi sertifikası verildi.

3.Günde personel çocukları kütüphane de çalıştı , kütüphane personeli de Zonguldak İl Halk Kütüphanesine nezaket ziyareti düzenledi.

4.Günde Vidobu, Proquest, Nature e-book ve IGI Global veri tabanları eğitim programı düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda akademisyen, öğrenci ve idari personel katıldı.

Kütüphane Haftasının kapanış gününde merkez ve ilçeler de bulunan kütüphane personeline oryantasyon eğitimi düzenlendi ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir memnuniyet anketinden çıkan sonuçtan dolayı tüm personele teşekkür ederek daha güzel çalışmalar temennisinde bulundu ve hafta sona erdi.