Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sayın Hüseyin GÖL kütüphanemizi ziyaret etti.

Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hüseyin GÖL kütüphanemizi ziyaret ederek Daire Başkanımız Osman DEMİR ile yeni kütüphanenin inşaatı konusunda istişarelerde bulundular.

Ziyarette konuşan Hüseyin GÖL ; “10 bin 600 metrekare arazi üzerine Batı Karadeniz’in en büyük kütüphanesini Kutlubeyyazıcılar kampüsünde inşa ettik. Yeni kütüphane binamızda araştırmacıların rahat ve nitelikli bir ortamda çalışmalarını yapabilecekleri imkânlar yer alıyor” dedi.

Göl; Buraya da yeni yapılan Bülent Ecevit Üniversitesi kütüphane binası hakkında Sayın Başkanım Osman DEMİR ile istişarelerde bulunmak üzere geldim.  Başkanıma da güzel misafirperverliği için ayrıca teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

Osman Demir ise; Ziyaretten oldukça memnun olduğunu dile getirerek, binamızın tamamlama aşamasındayız ve her türlü çalışmayı yapıyoruz, binanın tamamlanmasında sonra ‘keşke’ dememek adına tüm kütüphane binalarını tek tek inceliyoruz, Bartın Üniversitesi de bunlardan biri, ciddi anlamda güzel planlanıp yapılmış. Başkanımdan da genel olarak bilgilerini de aldık inşallah en kısa zamanda bizler de kullanıcı odaklı yeni kütüphanemizi tamamlayıp öğrencilerimizin hizmetine sunacağız “ dedi.

Demir; 5000 m2 alana sahip ve 3 kattan oluşacak yeni kütüphane binası; 170 bin kitap koleksiyonuna ev sahipliği yapacak ve 638 kişilik oturma kapasiteli olacak, 7 gün 24 saat açık olup, çorba, bookeye, kitap yıkama makinesi, selfCheck gibi birçok hizmetimiz aynı şekilde devam edecek dedi.

Demir son olarak; kütüphane binamız; sinema odası, konferans ve fuaye alanı, güçlü teknolojik altyapısı ile farklı hizmetlerle daha da öne çıkacak ve inşallah binamızı 2019 mart ayı gibi hizmete açacağız diyerek sözlerini tamamladı.